Mi az Ethereum? | A végső kezdők útmutatója

Mi az Ethereum?

Az Ethereum egy nyílt forráskódú blokklánc alapú platform, amely lényegében több száz decentralizált kriptovaluta és projekt felépítését és telepítését teszi lehetővé saját blokkláncuk felépítése nélkül..

A kriptovaluta-világ második legnagyobb piaci korlátjával az Ethereum nagy figyelmet fordított befektetők és kriptográfusok körében egyaránt.

Az Ethereum nemcsak a status quo jelentős változását mutatja be, hanem új alkalmazások gyors fejlesztését és telepítését is lehetővé teszi, amelyek különböző iparágak számára nyújtanak niche megoldásokat.

Míg az Ethereum hasznossága nyilvánvaló a programozók és a technológiai világ számára, sok, kevésbé technikailag jártas embernek nehézséget okoz ennek megértése. Ezt az útmutatót úgy alakítottuk ki, hogy mind a tömeg számára vonzóvá váljon, mind pedig a teljes kriptográf kezdőktől és a köztes felhasználóktól ennek a potenciálisan világváltoztató kriptopénznek.

Ethereum vs. Bitcoin

Ha érdekel az Ethereum, akkor valószínűleg van valamilyen alapismerete a Bitcoinról.

Valamennyi kriptovaluta elkerülhetetlenül összehasonlul a Bitcoin-nal, és őszintén szólva sokkal könnyebbé teszi azok megértését.

A Bitcoin 2009-ben indult a világ első kriptovalutájaként, amelynek egyetlen célja egy decentralizált univerzális valuta létrehozása. Ehhez a pénznemhez nincs szükség közvetítő pénzügyi intézményekre, de mégis biztonságos és érvényes tranzakciókat biztosítana. Ezt egy forradalmi technológia tette lehetővé,blokklánc.”

A blokklánc egy digitális főkönyv, amely folyamatosan rögzíti és ellenőrzi a nyilvántartásokat. A Bitcoin tranzakciók nyomon követésére és ellenőrzésére használják. Mivel a kommunikáló csomópontok globális hálózata fenntartja a blokkláncot, nagyjából megvesztegethetetlen. Mivel új blokkokat adunk a hálózathoz, azokat folyamatosan ellenőrzik.

A Bitcoin-hez hasonlóan az Ethereum egy elosztott nyilvános blokklánc-hálózat. Noha az Ethereum és a Bitcoin is kriptovaluta, amelyekkel kereskedni lehet a felhasználók között, sok lényeges különbség van a kettő között.

A Bitcoin például a blokkláncot használja fel a digitális valuta tulajdonjogának nyomon követésére, ami rendkívül hatékony társ-elektronikus egyenleget jelent. Az Ethereum viszont, egy alkalmazás programozási kódjának futtatására összpontosít. Az alkalmazásfejlesztők nagyrészt a szolgáltatások és a tranzakciós díjak kifizetésére használják az Ethereum hálózaton.

Mind a Bitcoin, mind az Ethereum „decentralizált”, vagyis nincs központi ellenőrzésük vagy kibocsátó hatóságuk. A megfelelő bányászok mindegyik hálózatot működtetik tranzakciók validálásával, hogy bitcoin (Bitcoin esetén) vagy étert (Ethereum esetén) keressenek..

Ha még mindig problémái vannak a megkülönböztetéssel, akkor a Dr. Gavin Wood– az Ethereum egyik társalapítója – segíthet:


Dr. Gavin Woode, az Ethereum társalapítója„A Bitcoin elsősorban pénznem; ez egy blokklánc egyik sajátos alkalmazása. Ez azonban korántsem az egyetlen alkalmazás. A hasonló helyzet múltbeli példájaként említem, hogy az e-mail az internet egyik sajátos felhasználása, és az biztosan segített annak népszerűsítésében, de sok más is létezik. “

Dr. Gavin Wood, az Ethereum társalapítója

Az Ethereum egyszerűen a blockchain technológia alkalmazása egy teljesen más célra.

Mi az Ethereum?

Egyszerűen fogalmazva, az Ethereum egy blokklánc-alapú decentralizált platform, amelyre decentralizált alkalmazások (Dapps) építhetők.

 • Ne feledje, hogy a blokklánc egy központi szerver nélküli adatbázis, amely minden tranzakciót és cserét nyomon követ. A kriptovaluták és a decentralizált projektek túlnyomó többsége a blockchain valamilyen alkalmazásával fut.
 • A későbbiekben részletesebben át fogunk térni a decentralizált alkalmazásokra, amelyeket dapp-ként emlegetünk, de csak tudjuk, hogy azok olyan alkalmazások, amelyek egy adott célt szolgálnak a felhasználó számára. Csatolja be a biztonsági övet, ezek közül néhány csodálatos.

Az Ethereum vonzereje, hogy olyan módon épül fel, hogy a fejlesztők intelligens szerződéseket alkothassanak. Intelligens szerződések olyan parancsfájlok, amelyek automatikusan végrehajtják a feladatokat, ha bizonyos feltételek teljesülnek. Például egy intelligens szerződés technikailag azt mondhatná: “fizetj Jane-nek 10 dollárt, ha 2018. szeptember 15-ig 1000 szócikket nyújt be a kecskékről”, és Jane-nek fizetne, ha a feltételek teljesülnek.

Ezeket az intelligens szerződéseket a Turing-teljes Ethereum virtuális gép (EVM) hajtja végre, amelyet egy nemzetközi nyilvános csomópont-hálózat üzemeltet..

Az Ethereum hálózat kriptovalutáját hívják éter. Az éter két különböző funkciót tölt be:

 1. Kompenzálja a hálózatát tápláló teljes bányászati ​​csomópontokat. Ez adminisztratív szinten gördülékenyen működik.
 2. Fizessen az embereknek okos szerződéses feltételek mellett. Ez motiválja a felhasználókat az Ethereum platformon való munkára.

Ha még mindig kissé zavart, ne aggódjon. Az alapul szolgáló technológia még felszíni szinten is bonyolult.

Ennek az útmutatónak a végén jobban meg fogja érteni az Ethereumot, mint az ott élő emberek 99,999% -a … és ez nagyon jó kezdet!

Áttekintjük az Ethereum működését, az Ethereum történetét és az Ethereum platformon futó izgalmas dappokat.

Üdvözöljük a Wild Ride: Ethereum-on

2011-ben, egy 17 éves Vitalik Buterin nevű orosz-kanadai fiú apjától értesült a Bitcoinról. Buterin a Bitcoin Magazine társalapítója és a kiadvány vezető írója lett. Buterin jelenleg a Főkönyv. Szakemberek által áttekintett tudományos folyóiratként a Ledger eredeti kutatási cikkeket publikál a kriptovaluta és a blokklánc-technológiáról. A kiadvány a blokkláncot a matematikával, az informatikával, a mérnöki tudományokkal, a joggal és a közgazdasággal kapcsolatos témák iránt érdeklődik.

2013-ban, miután meglátogatta a fejlesztőket az egész világon, akik lelkesedtek a programozás iránt, Buterin kiadott egy fehér könyvet, amelyben javaslatot tett az Ethereumra.

2014-ben, Buterin kiesett a Waterloo Egyetemről, miután megkapta a Thiel Ösztöndíj 100 000 dollárt az Ethereum teljes munkaidős munkájához.

2015-ben, az Ethereum rendszer életbe lépett.

2017-ben, Az Ethereum 36 milliárd dolláros felső határt ért el.

Akár befektetési szempontból, akár technikai szempontból nézi ezt, vagy a történelem tanúja; Az Ethereum rendkívül izgalmas.

Buterin célja az volt, hogy ugyanazt a decentralizációt a Bitcoin-tól ne csak a valutához vezesse. Ezt úgy lehet elérni, hogy egy teljes értékű Turing-teljes programozási nyelvet építünk az Ethereum blokkláncba.

Az Ethereum fehér könyv részletesen bemutat néhány lehetséges felhasználási esetet, amelyek mindegyikét az Ethereum hálózat decentralizált alkalmazásain keresztül lehetne felépíteni. A lista folytatódik:

 • Token Systems
 • Pénzügyi derivatívák
 • Identitás és hírnév rendszerek
 • Fájltárolás
 • Bankolás
 • Központosított autonóm szervezetek
 • Biztosítás
 • Adatcsatornák
 • Felhő alapú számítástechnika
 • Jóslás piacok

Ezeknek az alkalmazásoknak az Ethereum hálózaton történő felépítésével ezek a dappok felhasználhatják az Ethereum blokkláncát ahelyett, hogy saját maguk kellene létrehozniuk.

Az Ethereum alapító csapata

Az Ethereum alapító csapata 2014-ben Vitalik Buterin, Mihai Alisie, Anthony Di Iorio és Charles Hoskinson tagjai voltak, emellett Joseph Lubin figyelmét is felkeltette, hogy csatlakozzon a csapathoz. Lubin továbblépett a már közel 1000 alkalmazottat foglalkoztató, brooklyni székhelyű „kockázati produkciós stúdió” ConsenSys néven.

Az Ethereum crowdsale egyik legnépszerűbb vásárlójának számító Lubin, aki a ConsenSys-t a Bitcoins-készleteivel finanszírozta, azt mondja, hogy tavaly kezdte el értékesíteni étereit, hogy finanszírozza a cég fejlődését.

Az Ethereum virtuális gép

Az olyan korai blokklánc alkalmazások, mint a Bitcoin, csak előre meghatározott műveletek halmazát engedték meg a felhasználóknak. Például a Bitcoin kizárólag kriptovalutaként való működésre jött létre.

Ezektől a korai blokklánc-projektektől eltérően az Ethereum lehetővé teszi a felhasználók számára saját műveletek létrehozását. Az Ethereum virtuális gép (EVM) lehetővé teszi ezt. Mint az Ethereum futási környezete, az EVM végrehajtja okos szerződések. Mivel minden Ethereum csomópont futtatja az EVM-et, a rá épülő alkalmazások a decentralizálás előnyeit élvezik anélkül, hogy saját blokkláncot kellene építeniük.

Intelligens szerződések

Az intelligens szerződések olyan számítógépes kódláncok, amelyek képesek automatikusan végrehajtani, ha bizonyos előre meghatározott feltételek teljesülnek.

Ahelyett, hogy egyetlen központi hatóságtól megkövetelnék a „ja” vagy a „nem” mondást, ezek a szerződések önállóan működnek. Ez nemcsak az egész folyamatot hatékonyabbá, hanem igazságosabbá és objektívebbé is teszi.

Például egy egyszerű intelligens szerződés-felhasználási eset a következő lenne:

 • Jim meg akar fogadni Sarah 100 Ether-re (ETH), hogy az ETH ára 1000 dollár felett lesz 2018. augusztus 30-án..
 • Megállapodnak az ETH-ár meghatározásához felhasználandó adatcsatornában.
 • Mindegyik 100 ETH-t letesz egy okos szerződésre, a győztes a teljes 200 ETH-t elveszi.
 • 2018. augusztus 30-án lekérdezik az adatcsatornát, és a szerződés azonnal teljesül pénzt küld a nyertesnek.

Az okos szerződés használatával nincs szükség arra, hogy Jim és Sarah megbízzanak egymásban. Csak bízniuk kell az adatcsatornában.

Ne feledje, hogy ez csak egy nagyon egyszerű példa. Sok intelligens szerződés rendkívül összetett és csodákra képes.

Az elvitel: Az intelligens szerződések automatizálhatják a különféle feladatokat, anélkül, hogy közvetítőkre lenne szükségük. Egy okos szerződésre csak az önkényes szabályok szükségesek.

Az Ethereum kihívásai és kezdeményezései

Önmagában a pénzügyi tranzakciók kezelése rendkívül összetett problémákat vet fel a megbízhatóság és a biztonság szempontjából. És mivel az Ethereum hálózat egy általános célú blokkláncot tartalmaz, amely a pénzen kívül más eszközöket is kezel, a puszta pénzügyi tranzakciókon túl összetettebb kihívások merülnek fel. A jövőbe költözve az Ethereum szembesül a skálázhatóság, az energiafogyasztás, a biztonság, a magánélet és a decentralizáció kérdéseivel.

A pénzen túl

Általános célú blokkláncként az Ethereumnak mechanizmusra van szüksége a pénzen kívüli eszközök képviseletéhez. Az ERC-721 szabványt egyedi értéktárgyak tranzakciójára hozták létre. Az ERC rövidítése az Ethereum Request for Comment rövidítése, és hivatalos eljárást biztosít az Ethereum Foundation számára a termék fejlesztése érdekében. Az ERC-721 szabvány eredetileg a nagy sikerű CryptoKitties gyűjtők fejlesztését hajtotta végre, de lehetővé teszi bármely digitális eszköz megjelenítését.

Casper A barátságos véglegesség modul

Bármely blokklánc megbízható, tisztességes, biztonságos és megbízható konszenzusos protokollra támaszkodik a tranzakciók rendszerbe helyezéséhez. A Bitcoin-hez hasonlóan az Ethereum is Proof of Work (PoW) megközelítést alkalmaz, de az Ethereum blokklánc egy Proof of Stake (PoS) algoritmus megvalósítását tervezi..

Ethereum casper

A Casper végleges modul a PoS-t önálló modulként valósítja meg. Független modulként Casper a jelenlegi PoW rendszer tetején él, így az Ethereum hálózat mind a PoW, mind a PoS hibrid rendszerévé válik. Szintén független modulként ez lehetővé teszi a hálózat PoW részének későbbi eltávolítását.

A Casper PoS protokoll játékelméleti ösztönzőket használt a rendszer integritásának fenntartására. Ez a nagyobb biztonság előnyeit is biztosítja, és csökkenti a PoW bányászat által megkövetelt hatalmas energiafogyasztást.

A Magasság méretezése

A méretezés nagy kihívást jelent az Ethereum számára, mint más blokkláncok számára. A méretezés meghatározza a rendszer azon képességét, hogy képes kezelni a nagy és növekvő terhelést anélkül, hogy megterhelést vagy stresszt mutatna a rendszer számára. Gondoljon erre mind a rendszer teljesítményének és hatékonyságának a feladatok elvégzésében, mind a felhasználói élmény kihívásaként. Ha a felhasználó egy gombra kattintás után túl sokáig vár a válaszra, a frusztráció eredményeként a felhasználók feladják a rendszert.

A web az első időkben is szembesült ezzel a problémával. Az első webalkalmazásokban minden olyan művelet, amelyet egy felhasználó egy weboldalon végrehajtott, azt eredményezte, hogy a teljes oldalt újból be kellett tölteni a szerverről, és újra meg kell jeleníteni az ügyfél böngészőjében. Jött a Web 2.0, bemutatta az oldal csak a releváns részének frissítését, és az adaptív felhasználói felületek az internet szokásává váltak.

Vitalik Buterin a méretezésről

Vitalik Buterin a méretezést elsődleges problémaként azonosítja, amelyet a blokklánc-technológiában kezelni kell. A következő megjegyzéseket tette 2017 szeptemberében a Naval Ravikanttal készített interjúban a Disrupt SF 2017 konferencián.

„A Bitcoin jelenleg másodpercenként valamivel kevesebb, mint három tranzakciót dolgoz fel; és ha négy közelébe kerül, akkor már csúcskapacitással rendelkezik. Az Ethereum az elmúlt napokban öt másodperc alatt működik. És ha hat fölé megy, akkor csúcskapacitással is rendelkezik. Másrészt az Uber átlagosan – 12 másodperc alatt, a PayPal – több száz, a Visa – több ezer, a főbb tőzsdék – tízezrek. És ha fel akarsz menni az IoT-re, akkor százezreket beszélsz … “

A plazma új vére friss életet hoz a hálózatba

Amit a Villámhálózat hoz a Bitcoin számára, azt a plazma az Ethereumhoz hozza. Joseph Poon (a Villámhálózat-protokoll létrehozója) és Vitalik Buterin közösen tervezik és építik a Plazmát.

Az olyan erőfeszítések, mint a Villám és a Plazma, enyhítik a hálózaton tapasztalható stresszt azáltal, hogy az offline munkát a mellékláncra viszik. A felhasználók idővel több tranzakciót folytatnak az oldallánc egyik csatornáján anélkül, hogy ezen a ponton felhasználnák a fő blokkláncot. Miután számos tranzakció befejeződött, ezeknek a tranzakcióknak a végső állapota egyetlen tranzakcióként, egyetlen díjjal kerül át a fő blokkláncra. Többféle interakció a feldolgozáshoz, ezáltal egyetlen műveletre redukálva a blokkláncon, ezáltal csökkentve az erőforrások megterhelését és javítva a skálázhatóság.

Úszni a szilánkokkal

A számítástechnika abban rejlik, hogy valamit el kell rakni valahová, majd visszakeresni, amikor csak akarja. Csak azt tárolja, amire szüksége van, oly módon, hogy az egyszerű és elegáns legyen, és csak azt találja le, amire szüksége van, és mindezt a lehető leggyorsabban elvégzi. A Sharding bemutatja az adatok hatékony tárolásának technikáját a visszakeresés javítása érdekében. A hatékonyság pedig meghatározza a méretezhetőséget.

A Sharding alapvetően meghatározza az adatok külön darabokra bontásának és külön tárolásának módjait. Következésképpen csak azzal a kis darabbal kell foglalkoznia, amely az Ön számára érdekes adatokat tartalmazza, és nem kell átgázolnia a teljes rendszerben található összes adatot. Az adatbázis-technológia már régóta alkalmazza az aprítást a méretezhetőség növelése érdekében, most pedig a Az Ethereum Foundation azt kutatja, hogy az aprítás miként javíthatja a blokklánc technológiáját.

Az elveszett bárka rajongója

Ehhez hasonlóan Raiden bemutatja az oldallánc képességét is, hasonlóan a Világításhoz és a Plazmához. A Raiden nem az Ethereum Alapítvány projektje, hanem egy független vállalat terméke.

Decentralizált alkalmazások (Dapps)

A legtöbben nagyon jól értjük, mi is az az alkalmazás (alkalmazás). Az alkalmazást formálisan a program vagy szoftver darabjaként definiálják, amelyet úgy terveztek és írtak, hogy a felhasználó egy bizonyos célját teljesítse. Alkalmazásokat használunk minden nap: Az alkalmazások lehetővé teszik számunkra, hogy ellenőrizzük a bankszámlánkat, lapozzunk egy élő képcsatornán, vagy akár egy Flappy Bird-et is feledésbe merítsünk.

Most vegye ezt a meghatározást, és ~ * ~ decentralizálja ~ * ~. A Dapps hasonló funkciókat tölt be, de központi csomópont helyett egy csomópontok teljes hálózatán fut. Az a tény, hogy decentralizáltak, óriási előnyt nyújt a dappoknak a hagyományos alkalmazásokkal szemben.

Tudod, ha az Instagram nem működik mert a szerver nem működik? Ez nem történik meg dappokkal. Mi lenne, ha a Zomato feltörték és 17 millió ember információit tárta fel? Ez sem történik meg.

Ezenkívül a Dapps:

 • Nyílt forráskód – A Dapps segítségével a felhasználók megtekinthetik az alkalmazás kódját mind a frontenden, mind a backenden. Semmi vázlatos „ne engedje, hogy használjuk az Ön tartózkodási helyét” hülyeség, hacsak másképp nem jelezzük.
 • Autonóm – A Dapps automatikusan a beléjük kódolt szabályok szerint jár el. Nincs helye külső korrupciónak.
 • Biztonságos – Az adatokat és a protokollokat a blokklánc kriptográfiai úton tárolja. Nincsenek csapkodások.
 • 100% Uptime – A blokklánc mindig fut, ez nulla leállást jelent a dappoknak. Nincs összeomlás.
 • Könnyebb megvalósítani – A blokklánc technológia előnyeit kihasználni kívánó fejlesztőknek nem kell új blokkláncot létrehozniuk. A keretrendszer megvan, rengeteg időt és erőfeszítést spórolva a dapp-alkotók számára, amelyek egy potenciálisan alparáms keretrendszer létrehozására fordultak. Ezen a decentralizált hálózaton való futtatás érdekében a dapps csak tranzakciós díjat fizet.

Sok esetben az elülső felhasználók még a dappokat sem tudják megkülönböztetni a szokásos alkalmazásoktól. A Dapps általában HTML / JavaScript webalkalmazásokat használ a kommunikációhoz a blokklánccal, ugyanazok a felhasználók számára, mint a ma már használt alkalmazások.

A Real Killer App álljon fel

Míg a Bitcoin hálózatot biztosít a pénzügyi tranzakciókhoz, az Ethereum platformot kíván biztosítani a decentralizált alkalmazások fejlesztéséhez. Végül egy programozási platform megköveteli, hogy a rá épített jó alkalmazásokat komolyan vegyék. A CryptoKitties egy ideig népszerűségre tett szert, de továbbra is várunk, hogy az Ethereum mennyire szolgál az alkalmazásfejlesztés alapjaként.

Quartz megkérdezte Vitalik Buterint: „Milyen decentralizált alkalmazásokat talál érdekesnek? 2017. szeptember 14-én. A következőképpen válaszolt:

„Van néhány kategória, amely már virágzik. Ezek egy része különféle pénzügyi alkalmazások, pénzügyi szerződések, derivatívák, például a Maker. A játékok egy másik. A nem pénzügyi téren a személyazonosság-ellenőrzés egyre nagyobb lesz. A jóslási piacokkal az Augur és a Gnosis meglehetősen sikeres lesz. A nem egészen pénzügyi térben is található egy érdekes dolog, Akasha néven. Ez egy Ethereum-alapú fórum, amely éter alapú kriptovaluta-mechanizmusokat használ az olyan dolgok kezelésére, mint az upvote, downvote és a spam megelőzése. “

Az Ethereum Dapps használati esetei

Csatolja be a biztonsági öveket, és készítse elő Twitter-ujjait, itt az ideje ennek az útmutatónak a legizgalmasabb részén.

Az Ethereum metszéspontja a való világgal újításokkal és zavarokkal jár. Már most is rengeteg, élő és fejlesztés alatt álló projekt van az Ethereum hálózaton. Íme néhány a legsikeresebb és legígéretesebb ilyen dappok közül.

mi az a gólem gnt

Gólem: A Golem projekt célja, hogy egy globális szuperszámítógépet mindenki számára könnyen elérhetővé tegyen. Lényegében ez az első decentralizált számítástechnikai megosztási gazdaság. Globális piacként a felhasználók képesek lennének pénzt keresni azzal, hogy „bérbe adják” tétlen számítási teljesítményüket, vagy pénzt költhetnek, hogy hozzáférhessenek egy szuperszámítógéphez. Tarts ki, használtál már szuperszámítógépet? A szuperszámítógépek egymillió dollár és egymilliárd dollár töredéke közé kerülnek. A modern Tianhe-2 szuperszámítógép nagyjából 18 400 Playstation 4-es erejével rendelkezik. Golem célja, hogy ez a fajta hatalom végtelenül alacsony áron könnyen elérhető legyen a világ bármely pontján.

Nézze meg Golem kezdőknek szóló útmutatónkat.

mi az augur

Jósol: Augur célja, hogy decentralizált hálózatot hozzon létre egy erőteljes előrejelző eszköz létrehozásához az előrejelzési piacok segítségével. Augur megjutalmazná a felhasználókat a jövőbeli események helyes előrejelzéséért. Míg felszínen ez csak decentralizált fogadási platformnak tűnhet (ami még mindig sokat ér), az Augur gyakorlatilag bármilyen iparág számára hatékony prediktív adatokat szolgáltathat. Az előrejelzési piacok pontosabban képesek előrejelezni, mint az egyes szakértők, a hagyományos közvélemény-kutatások és a felmérések.

Nézze meg Augur kezdőknek szóló útmutatónkat.

mi a polgári

Polgári: A Civic célja a felhasználói identitás védelme és a blockchain alapú, biztonságos, olcsó, igény szerinti hozzáférés biztosítása a személyazonosság igazolásához. Ez nemcsak megakadályozná és segítséget nyújtana a felhasználóknak a személyazonosság-csalásokkal kapcsolatban, hanem megszüntetné a folyamatos személyes adatok és a háttérellenőrzés szükségességét is. Gondoljon arra, hogy hányszor hagyta a társadalombiztosítási számot valaki asszisztensénél, és láthatja a Civic előnyeit.

Nézze meg a Polgári kezdők útmutatónkat.

omisego (OMG)

OmiseGO: Az OmiseGO elképzelése az, hogy megoldja a pénzügyi intézmények, a feldolgozók és az átjárók problémáit és hatékonyságát azáltal, hogy lehetővé teszi a decentralizált cserét egy nyilvános blokkláncon, alacsonyabb költségek mellett és nagy volumen mellett. Ez azt jelenti, hogy bárki képes lesz olyan pénzügyi tranzakciókat lebonyolítani, mint a fizetések, bérszámfejtés, B2B kereskedelem, az ellátási lánc finanszírozása, az eszközkezelés és a hűségprogramok, egyetlen szerverre nem kell támaszkodnia … és túlzott díjak nélkül! A rendszer úgy van felépítve, hogy a legjobb valuta (legyen az fiat vagy decentralizált) nyerjen.

Nézze meg OmiseGO kezdőknek szóló útmutatónkat.

mi a storj

Storj: Storj célja, hogy lehetővé tegye a felhasználók számára, hogy a kriptográfia STORJ-ért cserébe béreljék ki a merevlemezen lévő felesleges területüket. A felhasználók ezért a Storj segítségével további merevlemez-területet is bérelhetnek.

Ez csak egy maroknyi különféle dapp, amelyek mind az Ethereum platformon futnak. Ami igazán kitűnik a dappokkal, az az, hogy alapítójuk miként képes valódi tőkét „előteremteni” zsetonok eladásával. Míg a hagyományos alkalmazásoknak külső befektetésekre vagy IPO-kra kell törekedniük, a dapp egyszerűen „ICO-t” tehet és összegyűjtheti a tőkét, amelyre szükség van a vállalat felépítéséhez. Bár ez eltávolítja a súrlódást a finanszírozási folyamatokból, sajnos azt is lehetővé tette, hogy az ICO sok alparapot alkalmazzon, és kihasználja a lelkes spekulánsokat.

Nézze meg a Storj kezdők útmutatóját.

További dappokért nézze meg a A Dapps állapota.

Ethereum vs Bitcoin: Folytatás

Most, hogy tisztában van azzal, mi az Ethereum és hogyan működik, hasznos technikai szinten áttekinteni, hogy viszonyul a Bitcoin-hoz.

Míg a két kriptovaluta különböző célokat szolgál, az Ethereum számos előnnyel jár a Bitcoin felett:

 1. Rövidebb blokk idők – Az Ethereumon a blokkokat nagyjából 15 másodpercenként bányászzák a Bitcoin 10 perces arányához képest. Ez a rövidebb idő lehetővé teszi a blokklánc számára, hogy gyorsabban kezdje meg a tranzakciós adatok megerősítését, bár több árva blokkot is jelent.
 2. Kifinomultabb díjstruktúra – Az Ethereum tranzakciós díjai a tárolási igényeken és a hálózat használatán alapulnak. A Bitcoin tranzakciókat a blokk mérete korlátozza, és versenyeznek egymással.
 3. Kifinomultabb bányászat – A Bitcoin bányászatához jelenleg ASIC-okra (Application-Specific Integrated Circuits) van szükség, ami nagy mennyiségű tőkebefektetést tesz szükségessé. Az Ethereum bányászati ​​algoritmusát az ASIC-ellenállást szem előtt tartva tervezték, így kiegyenlítve a játékteret és elősegítve a bányászat decentralizálását..

Az Ethereum vitathatatlanul jelenleg jobban működik, mint a Bitcoin, mint valuta. Az Ethereum segítségével megbízhatóan küldhet tranzakciókat gyorsabban, alacsonyabb tranzakciós díjakat fizetni, az enyémeket pedig jövedelmezőbb áron (bár a bányászok számára még mindig vannak hátrányai).

Olvassa el: Nyereséges az Ethereum bányászat?

A Bitcoin azonban viszonylag stabilabb árral rendelkezik – és ezért jobb értéktárolási lehetőségként funkcionál – kereskedési és értéktárolási szempontból. Az Ethereum sokkal fiatalabb, de az utóbbi években jelentős mennyiségű talajt fedett le. Bár az Ethereum minden bizonnyal pénznemként ígéretet mutat, valódi lehetőségei a Bitcoin kódjában nem létező tulajdonságokban rejlenek.

A DAO: baj a paradicsomban

A leghíresebb DAO egyszerűen The DAO néven volt ismert. A majdnem azonos név sok zavart okoz az emberekben, és rossz hírnevet ad a DAO-knak.

A DAO egy decentralizált autonóm szervezet volt, amely elsősorban saját befektető által irányított kockázatitőke-alapként működött. Nem rendelkezett a hagyományos irányítási struktúrával vagy igazgatótanáccsal, nem volt kötve egyetlen adott kormányhoz sem, helyette nyílt forráskóddal futott. A DAO-t azért hozták létre, hogy a finanszírozóknak hatalmat adjanak arra, hogy szavazzanak, amely dapps megérdemelte a befektetést a DAO jelzőin keresztül.

Dapps némileg jóváhagyási folyamatban volt:

 1. Felveheti az Ethereum közösség neves figuráinak listájába
 2. Szavazzanak azokra, akik DAO jelzőket tartottak
 3. Szerezzen 20% -os jóváhagyást a szavazáson, hogy részesülhessen az induláshoz szükséges DAO-alapokból.

A DAO a leghíresebb a történelem legnagyobb crowdfunding kampányáról, amely több mint 11 000 befektetőtől 150 millió dollárt gyűjtött éterben. A DAO az is leghírhedtebb, hogy 50 millió dollárért feltörték. Ez a feltörés óhatatlanul megosztottságot okozott az Ethereum közösségben, létrehozva azt, amit ma Ethereum (ETH) és Ethereum Classic (ETC) néven ismerünk..

Ethereum Classic

A feltörés a DAO „Split Function” -ja miatt történt. Finanszírozók, akik kilépni akartak A DAO használhatta „Split Function” funkcióját, amely visszaadná számukra a befektetett étert. Az egyetlen kikötés az volt, hogy a meglévő finanszírozóknak 28 napig kellett tartaniuk éterüket, mielőtt visszavonhatták őket.

2016. június 17-én egy ismeretlen személy vagy embercsoport egyszerű rekurzív funkcióval kihasználta a Split Function biztonságának elévülését. Ez a frusztrálóan könnyű hack lehetővé tette a hacker (ek) nek, hogy megismételjék azon kérésüket, hogy többször vonják vissza ugyanazokat a DAO tokeneket, mielőtt a rendszer 50 millió dollár néven regisztrálta volna.

Ennek a feltörésnek a híre káoszt váltott ki az Ethereum közösségben. Bár ennek a feltörésnek semmi köze nem volt az Ethereum platformhoz és minden ahhoz, hogy a DAO platformhoz kapcsolódjon, az Ethereum közösség számos tagját befektették a DAO-ba. A közösség egészének 28 napja volt arra, hogy megoldást találjon, ami végül „elágazás” volt – állítsa le teljesen a jelenlegi blokkláncot, és hozzon létre valami újat a semmiből..

dao hack

Az új Ethereum (ETH) a villa eredménye, és lényegében a hack előtti blokklánc. A régi Ethereum (Ethereum Classic – ETC) még mindig futtatja az eredeti blokkláncot a feltört hackkel együtt.

Az Ethereum közösség túlnyomó többsége, beleértve az Ethereum alapítóit is, az ETH-val együtt elfordult, és egy kisebbség hű maradt az eredeti blokklánchoz.

Az Ethereum jövőbeli frissítései: A jövő hosszú útja

A szoftver soha nem áll le, amíg az emberek nem használják. Az Ethereum Alapítvány követi a ütemtervet a rendszer jövőbeni módosításainak és fejlesztéseinek. Egyetlen rendszer sem fut elég gyorsan, ezért a méretezés tovább fejlődik. Az adatvédelem továbbra is kiemelkedő fontosságú, és folytatódik a nulla tudással kapcsolatos bizonyítékok kutatása. A decentralizált rendszerek állandó figyelmet igényelnek a biztonságra. A jövő számos aspektusa ismeretlen. Néhány új és népszerű alkalmazás, amely még nincs a piacon, új képességeket követelhet a rendszertől. A világ változásával az Ethereum tovább fejlődik.

Az Ethereum jövője fényes, de nem mentes a lehetséges bizonytalanságtól.

Figyelemre méltó esemény a láthatáron a Metropolis keményvilla, amely szeptember végén várható. Ez a kemény villa a platform néhány fontosabb frissítését jelzi, beleértve:

 1. Fokozott anonimitás új, nulla tudású bizonyítékokkal vagy „zk-SNARK-okkal”. Ez azt jelenti, hogy a felhasználók sokkal biztonságosabb névtelenségi szintet hajthatnak végre, mint valaha.
 2. Az intelligens szerződésekkel és a programozással sokkal könnyebb dolgozni. A gázt a számlák beállításához is ki kell igazítani.
 3. A maszkolás növeli a hálózat biztonságát. A felhasználók képesek lesznek meghatározni azt a címet, amelyhez privát kulcsuk van, és ez megvédi őket a kvantum számítógépes hackeléstől.
 4. A továbbfejlesztettbe egy „nehézségi bomba” is beletartozik, vagyis a bányászat sokkal nehezebbé válik. Ez egy jelentős lépés, mivel az Ethereum áttér a munkavégzés igazolásáról (PoW) a bizonyításra (PoS).

Nem fogjuk tudni, hogy ez a kemény villa hogyan befolyásolja az Ethereum árát, mivel a piacok sokféleképpen ki tudnak igazodni. Ha a frissítések több felhasználót vonzanak, az ár emelkedhet. Ha azonban a bányászat nehezebbé válik és lelassul, az ár eshet.

A Metropolis után következő frissítést Serenity néven emlegetik, amelynek növelnie kell a stabilitást és ösztönözze a több befektetést.

Végső gondolatok

Bár az Ethereum körül sok spekulatív érdeklődés mutatkozik, fontos megjegyezni, hogy az Ethereum és a dapp közösségek nagyon is a kézzelfogható jövő építésére összpontosítanak.

Az Ethereum a blokklánc fenomenális alkalmazása, és több száz projekt létezését tette lehetővé.

„A blokklánc megoldja a manipuláció problémáját. Amikor nyugaton beszélek róla, az emberek azt mondják, hogy megbíznak a Google-ben, a Facebookban vagy a bankjaikban. De a világ többi része nem bízik annyira a szervezetekben és vállalatokban – értem Afrikát, Indiát, Kelet-Európát vagy Oroszországot. Nem azokról a helyekről van szó, ahol az emberek valóban gazdagok. A Blockchain lehetőségei azokban az országokban a legmagasabbak, amelyek még nem érték el ezt a szintet. ”

Vitalik Buterin, az Ethereum alapítója

Az Ethereum alapítóinak elsődleges célja nem olyan kriptovaluta létrehozása, amely rengeteg pénzzel teszi a spekulánsokat; azért, hogy megváltoztassa a világot. Az Ethereum közösség ugyanúgy vonzza az ideológiai támogatókat, mint a Bitcoin és más kriptovaluták, de a használati esetek jóval életet adnak számára, mint a többi érme.

Hogyan vásárolhat Ethereumot

Az Ethereumban történő vásárlás legegyszerűbb módja egy kriptovaluta-tőzsde. Összeállítottuk a legjobb tőzsdék listáját, ahol megvásárolhatja az Ethereumot. Ezen az oldalon megtalálhatja e cserék legfontosabb részleteit, valamint linkeket az egyes véleményekre és felhasználói útmutatókra.

Ha még nem ismeri a kriptovaluta világát, a Coinbase az Ethereum adásvételének és eladásának egyik legegyszerűbb módját kínálja.

A rendszeres kereskedés iránt érdeklődők számára az alábbi tőzsdék jobban megfelelhetnek az Ön igényeinek:

 • Ikrek
 • Kraken
 • GDAX
 • Bittrex
 • CEX.IO

Hogyan vásárolhat Ethereumot

Főoldal »Útmutatók» Mi az Ethereum? | A végső kezdők útmutatója

A szerkesztő megjegyzése: A cikk frissítve: 2018.07.09. Köszönöm Wilton Thornburgnak!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map