Blockchain-csalás: új irányelvek és technológiák a titkos bűnözők megakadályozására

A blokklánc-csalás továbbra is hatalmas probléma, amely akadályozta az új felhasználók elfogadásának lehetőségeit. A kripto bűnözők elsősorban három típusú csalásban vesznek részt: adócsalásban, pénzmosásban és terrorizmus finanszírozásában. Vessünk egy pillantást ezekre a kategóriákra, valamint arra, hogy a jogszabályok és a blokklánc-technológia hogyan csökkentheti, vagy akár megszüntetheti ezeket és más bűncselekményeket a közeljövőben.

Adócsalás

Az adókikerülés az egyik legelterjedtebb blokklánc-csalás. 2017 előtt a legtöbb országban nem volt sok kriptográfiával kapcsolatos jogszabály. Ráadásul kevés volt a végrehajtás a létező szabályozásokról. Mint arról korábban beszámoltunk, ez 2017-ben kezdett drasztikusan változni.

Annak ellenére, hogy szigorúbbak a szabályozások, továbbra is elterjedt a kriptográfiával kapcsolatos adócsalás. 2017 novemberében a LendEDU felmérést végzett amelybe 564 amerikai székhelyű bitcoin befektető került. Az eredmények szerint a résztvevők körülbelül 36% -a azt tervezte, hogy tudatosan kerüli a tőkenyereség-adó megfizetését a 2018. évi adóbevallásaiban.

Nincsenek statisztikák annak megállapítására, hogy ez volt-e a tényleges eredmény. Ennek ellenére nyilvánvaló, hogy sokan a kriptográfia-adókijátszást nem tekintették fő bűncselekménynek. És lehetséges, hogy a megkérdezettek nem voltak egészen biztosak abban, hogyan kell betartani az adószabályokat. 2018-ban azonban számos online útmutató található arról, hogyan lehet betartani a kriptográfia adózási törvényeit az egyes országokban. Információk állnak rendelkezésre még bizonyos kategóriákról is, például a kriptovaluta bányászatának adózásáról.

Új adórendelet

A befektetőknek meg kell érteniük és be kell tartaniuk a kriptovaluta-adó szabályozását. Bizonyos esetekben a megfelelés előnyös lehet a börtön vagy a pénzbírság nyilvánvaló következményeinek elkerülésén túl. Például lehetséges jelentse a tőkeveszteségeket a kriptográfiai beruházásokról az adóbevalláskor.

A szabályozó ügynökségek még a 2018-as medvepiacon is inkább a kriptográfia adózási politikájára koncentrálnak. Ezek az erőfeszítések nem csak az egyéni, a hazai kormány politikájára korlátozódnak. Úgy tűnik, hogy a nemzetközi együttműködés is növekszik. Például öt kormány (Ausztrália, Kanada, Hollandia, az Egyesült Királyság és az Egyesült Államok) koalíciója egyesült és létrehozták a globális adóügyi végrehajtás közös vezetőit (J5). Az IRS szerint ennek a szervezetnek az a célja, hogy “csökkentse a kriptovaluták és a számítógépes bűnözés által az adóhatóságok által okozott növekvő fenyegetést”.

Blockchain csalás: egy telefon képe, amely 4 dollár 20 dollár számlán mutat bitcoint, fiatot és kriptovalutát mutat

Az adókijátszás az egyik leggyakoribb blokklánc-csalás.

Pénzmosás

Számos nagy eset áll fenn a kriptopénzek pénzmosásra történő felhasználásával. Jerome Powell, az Egyesült Államok Federal Reserve elnöke elmondta a Ház pénzügyi szolgáltatási bizottságának vallomása 2018 júliusában, hogy „nagyon nagy kihívást jelentenek, mert a kriptovaluták nagyszerűek, ha pénzt akarnak elrejteni vagy mosni, ennek nagyon tudatában kell lennünk”.

A bizonyítékok azt mutatják, hogy a kriptográfiai pénzmosás valóban komoly kérdés. Például a CipherTrace által közzétett 2018. második negyedévi jelentés szerint a titkos bűnözők mostak 1,2 milliárd dollár bitcoin bukók és adatvédelmi érmék révén egyéves időtartam alatt 2017-2018 során.

A kriptográfia-adókijátszással kapcsolatos politikákhoz hasonlóan a kormányok fokozzák a nemzetközi együttműködést az ilyen típusú blokklánc-csalások kezelése érdekében. A G20 tagországai felülvizsgálják egy lehetséges globális pénzmosás-ellenes (AML) szabvány a kriptovalutára vonatkozóan 2018. októberi határidő előtt. Ezenkívül a tagországok felkérték a Pénzügyi Akció Munkacsoportot (FATF) – a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása elleni küzdelemre létrehozott kormányközi szervezetet -, hogy vizsgálják felül, hogyan lehetne a már meglévő AML-normákat alkalmazni a kriptovaluták szabályozásában.


Blockchain csalás: A börtöncellák sötét folyosóját ábrázoló kép

A kormányok nemzetközi szinten együttműködnek a pénzmosással foglalkozó titkos bűnözők megakadályozásában.

Terrorista finanszírozás

Egyes pénzügyi intézmények (beleértve a a Bank of England) és a szabályozó ügynökségek figyelmeztettek a kriptovaluták terrorizmus finanszírozásában való lehetséges felhasználására. A különféle tanulmányok többnyire nem mutatnak riasztó összefüggést a kriptográfia és a terrorizmus finanszírozása között. Például az Európai Parlament Állampolgári Jogi és Alkotmányügyi Főosztálya teszteket végzett a kriptovaluták kockázataival kapcsolatban. Az eredmények szerint, a kriptovaluták nem jelentenek nagyobb kockázatot, mint a fiat amikor a terrorizmus finanszírozásának lehetővé tételéről van szó.

2017 óta törekedtek olyan jogszabályok elfogadására, amelyek megpróbálják megakadályozni az ilyen típusú blokklánc-csalásokat. Például az amerikai törvényhozók bevezették a „A virtuális pénznemek használatáról szóló törvény a honvédelem biztonságáról” 2017. májusában azt is javasolták „Pénzügyi technológiai innovációs és védelmi törvény” 2018 januárjában. Ezenkívül egy másik törvényjavaslatA FinCen 2018. évi fejlesztési törvénye ″ 2018. júliusában vezették be az Egyesült Államok képviselőházában. Ez a törvényjavaslat megemlíti „a terrorizmus és a pénzmosás elleni kezdeményezéseket, ideértve a feltörekvő technológiákat vagy a valuta helyettesítő értékét és hasonló erőfeszítéseket”..

2018 augusztusától ezen számlák egyike sem tapasztalt nagyobb tapadást. Csak a „A virtuális pénznemek használatáról szóló törvény a honvédelem biztonságáról” át tudott menni az Egyesült Államok képviselőházán.

Blockchain csalás: Az Egyesült Államok Capitoliumának fényképe.

Az amerikai kongresszus néhány törvényjavaslatot nyújtott be a kriptovalutákon keresztüli terrorizmus finanszírozásának leállítására.

A Blockchain használata a Blockchain csalások és más bűncselekmények elleni küzdelemben

Igen, bizonyos esetekben a blokklánc-csalás megkönnyíti bizonyos bűncselekmények elkövetését a bűnözők számára. Fontos azonban megérteni azt is, hogy a fent említett bűncselekmények közül sok évtizedek óta folyik a fiat gazdaságban.

Annak ellenére, hogy a blokklánc-csalás fontos kérdés, a blokklánc-technológia ezt is lehetővé tette álljon meg a bűnözés számos fajtája. Például egyes blokklánc technológiák, például a Ricardian intelligens szerződések, a jogi megállapodások jövőbeli érvényesítésének jelentős javítását célozzák. Ezenkívül a KYC és az AML-központú projektek sokkal átláthatóbbá tehetik a kriptográfiai gazdaság tranzakcióit, mint ami a jelenlegi fiat-alapú gazdaságban lehetséges.

Következtetés

A kripto bűnözők valóban léteznek, és kihívást jelentenek a digitális pénznemek általános bevezetése előtt. Ennek ellenére a technikai innovációt nem szabad a jövőbeli disztópia alapjainak tekinteni. Hasonlóképpen a jogszabályoknak sem kell megfékezniük a technológia fejlődését.

A bűnözés megállítása és az innováció előmozdítása terén nincs egyszerű megoldás. Az, hogy miként fog játszani a jövő, nagyban függ attól, hogy a következő években hogyan fejlődnek a technológiák és a jogszabályok. A valóság az, hogy mind a szabályozásra, mind a technológiákra szükség van egy olyan jövő megerősítéséhez, ahol a blokklánc a társadalom javát szolgálhatja, és enyhítheti a blokklánc-csalások lehetőségeit.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map