Bahama-szigetek pénzneme kriptté változik, hogy hasznát vegye polgárainak és ösztönözze a gazdaságot

Bahama-szigetek pénzneme digitális pénzre kíván terjeszkedni. A Bahama-szigeteki Közösség létrehozta a Bahamai dollár (BSD) törvényes fizetőeszközként 1966-ban, a brit font font (GPB) helyett. A bahamai dollár egy az egyben rögzíti az amerikai dollárt (USD). A Bahama-szigeteki Központi Bank hivatalos szállítóként 1974-ben kezdte meg a Bahama-államok pénznemének biztosítását.

Bahama-szigeteki valuta kép

Bahama-szigetek bejelentette a központi bank digitális pénznemét (CBDC)

Június 22-én, pénteken a Bahama-szigeteki blokklánc és kriptovaluta konferencia, K. Peter Turnquest miniszterelnök-helyettes bejelentette, hogy a Bahama-szigeteki Központi Bank kriptovalutát kíván bevezetni a Bahama-szigeteki valutába. Ezenkívül a Bahama-szigeteki Köztársaság más blokklánc-projektek kidolgozását tervezi a nemzet javára.

A várható előnyök között szerepel a banki szolgáltatások nélküli pénzügyi szolgáltatások nyújtása, a korrupció csökkentése, valamint a gazdaság ösztönzése és bővítése.

Bahama-szigetek valuta lehetséges előnyei

A Bahama-szigetek több mint 700 szigetből, kulcsból és szigetekből áll. A meglévő banki szolgáltatások nem minden állampolgárt érnek el. A kripto megoldhatja ezt a problémát. A korrupció a fejlődő országokban gyakran abban áll, hogy véletlenszerűen túlszámolják az állampolgárokat az alapvető szolgáltatásokért, például az áramért vagy a vízért. A blokklánc által nyújtott megváltoztathatatlan igazság-nyilvántartás csökkentheti vagy megszüntetheti ezt a problémát. És az offshore bankipar már most is a gazdaság jelentős részét képezi, így az élvonalbeli technológiába történő befektetés ezt nagyobb magasságokba lendítheti.

Bahama-szigeteki szállítói folyamat

Pontosabban, a Bahama-szigeteki Központi Bank felkéri a képzett szervezeteket, hogy nyújtsák be érdeklődésüket (EOI) egy digitális valuta-rendszer kifejlesztése érdekében. A beadványok alapján a bank olyan gyártókat választ, akik képzettnek tűnnek építésznek, és biztonságos és megbízható platformot valósítanak meg a Bahama-szigeteki valuta digitális változatának biztosításához.

Az eljárás során kiválasztott minősített szállítókat ezután felkérhetjük, hogy nyújtsanak be részletes ajánlatkérést (RFP). A Központi Bank erről a folyamatról sajtóközleményben tett közzé információkat 2018. augusztus 1-jén. Az EOI benyújtási határideje 2018. szeptember 15-én ér véget.

Bahama-szigeteki valuta kép


CBDC versus hagyományos kriptográfia

A Central Bank Digital Currency (CBDC) számos szempontból megkülönbözteti magát a hagyományos kriptográfiától. Először is a CBDC központosított ellenőrzést tart fenn, míg a hagyományos kriptográfiai platformok, mint például a Bitcoin és az Ethereum, a maximális decentralizációra törekszenek. A CBDC egy nemzetet képvisel, de a kriptográfia büszke arra, hogy zökkenőmentesen, határmentesen működik.

Monetáris politika és érték

A monetáris politika játékba lép. A Bitcoin feltalálása a 2008-as gazdasági zűrzavar során történt. A Bitcoin tranzakciók új Bitcoine-okat hoznak létre, és ezek csak tíz percenként fordulnak elő, kifejezetten új pénz létrehozása érdekében, stabil és kiszámítható ütemben. Ez a monetáris politika leküzdi a központosított bankok és kormányok késztetését arra, hogy sokkal több pénzt egyszerűen nyomtatva vásárolják meg a kiutat a pénzügyi problémákból..

Hasonlóképpen, 21 millióan korlátozzák a valaha kitermelt bitcoinok maximális számát. Semmi sem akadályozza meg a kormányt abban, hogy annyi pénznemet nyomtasson, amennyit választ.

A kriptovaluta értéke közvetlenül kapcsolódik ahhoz, hogy az emberek mennyire hasznosnak tartják a technológiáját. A CDBC értéke közvetlenül kapcsolódik ahhoz, hogy a tehetős és stabil emberek mennyire érzékelik ezt az országot.

Néhány kriptovaluta a magánéletre és az anonimitásra összpontosít, mint például a Monero, a Dash és a Zcash. De a bűncselekmények megkönnyítésének következményei miatt az ilyen CDBC, amelyet Bahama-szigeteki valutára hoztak létre, valószínűleg nem valósítaná meg a magánéletét.

Bahama-szigeteki valuta kép

A Kanadai Bank

A Bank of Canada utánanézett a a CBDC lehetséges előnyei és következményei annak meghatározása, hogy van-e értelme Kanadának folytatni egy ilyen projektet. Úgy döntöttek, hogy a CBDC legnagyobb előnye az, hogy az ügyfeleknek hatalmat adnak a kifizetések megtámadására. Érdekes hátrányként azt találták, hogy a CBDC motiválni fogja a pénzintézeteket arra, hogy saját versenyre készítsék el saját kriptójukat, tehát akkor pénzügyi intézmények pénzei versenyeznek az állami pénzekkel.

De nagyjából nem találtak kényszerítő vagy sürgős okokat a CBDC azonnali végrehajtására, és óvatosságra intettek a továbbiakban.

Ami a bank nélküli bankot illeti, a kanadaiak több mint 98 százaléka rendelkezik bankszámlát képviselő bankkártyával. A feltörekvő gazdaságok számára pedig más pénzügyi mechanizmusok léteznek a pénzügyi befogadás biztosítására. Az olyan fizetési mechanizmusok, mint a kenyai M-PESA és a perui Modelo, fizetési rendszereket biztosítanak a bankatlanok számára CBDC nélkül.

A Bank Of England

És az angol bank hasonlóan megvizsgálta a CBDC-t. A kutatók által fontosnak tartott szempontok között szerepel a rendszer rugalmassága, amely az év 365 napján a nap 24 órájában rendelkezésre áll. A rendszernek biztosítania kell a hackerek elleni biztonságot, a méretezhetőséget az összes felhasználó befogadásához, és azonnali tranzakciófeldolgozást kell biztosítania. A tranzakciók megőrzik az adatvédelmet, de az anonimitást nem. A CBDC rendszernek bizonyítania kell az interoperabilitást a meglévő rendszerekkel, lehetővé kell tennie az innovatív új technológiák beépítését a rendszerbe, és frissíteni kell, anélkül, hogy befolyásolná a felhasználók számára nyújtott szolgáltatásokat.

Bahama-szigeteki gazdaság

A turizmus a Bahama-szigetek bruttó hazai termékének (GDP) több mint 60 százalékát adja, és a lakosság több mint felét foglalkoztatja. De miután a turizmus, a bankok és a pénzügyi szolgáltatások teszik ki a gazdaság következő legnagyobb szegmensét.

A Bahama-szigeteki Nemzetközösség nem számít fel adókat a nemzetközi pénzügyi ügyfeleknek, és nincsenek korlátozásai az ügyfelek hazatelepítésével kapcsolatban. Floridától körülbelül ötven mérföldre található, és ugyanazzal az időzónával rendelkezik, mint New York és Miami, és további előnyöket nyújt a nemzetközi pénzügyi szolgáltatások számára is. Stabil demokrácia lévén, a Bahama-szigetek a nemzetközi ügyfeleknek helyet biztosít bankjaiknak vagyonuknak a világ más részein felmerülő kockázatok csökkentése érdekében.

Bahama-szigeteki valuta kép

Záró gondolatok a Bahama-szigeteki valutainnovációkról

Következésképpen a digitális élvonalbeli Bahama-szigeteki valutával való élvonal fenntartása elősegíti a folyamatos vásárlói elégedettség biztosítását. A blokklánc és a kriptovaluta pedig biztosítja a pénzügyi technológiai alapokat a jövő számára.

A kriptográfia és a blokklánc fejlesztésének ösztönzésével a Bahama-szigetek potenciálisan más nemzetek követendő modelljévé válik. Amint a Bahama-szigeteki Központi Bank megkezdi az innováció fejlesztését, a technológia valószínűleg spin-off-okat hoz létre, amelyek technológiai induláshoz és munkahelyteremtéshez vezetnek.

Ezenkívül, amikor a blokklánc megvédi a polgárokat a korrupciótól, ha az alapszolgáltatásokért, mint például az áramért vagy a vízért, nem megfelelő díjat számolnak fel, a gazdasági rendszer hatékonyságnövelést és méltányosságot vezet be. Egészen új nap lesz a tengerparton.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map