Adók-e a kriptovaluta bányászatból származó jövedelem?

Adók-e a kriptovaluta-bányászatból származó jövedelem?

2017 vége előtt nagyon kevés konkrét kriptovaluta-bányászati ​​adó létezett az Egyesült Államokban vagy a világ többi részén. Amint a legnépszerűbb kriptók, mint a BTC, az ETH és még sok más értéke 2017 végén emelkedni kezdett, egyre több kriptovaluta bányász foglalkozott jobban a kriptográfiai eszközök adózásának lehetőségével és jó okkal. A kormányzati szervek szerte a világon egyre több adót vetnek ki a kriptovaluta bányászatra. Ha a kriptovalutát bányászod, akkor itt kell tudnod a legutóbbi adószabályokról. Először megvizsgáljuk az újonnan bevezetett amerikai törvényeket. Ezután megvizsgálunk néhány kriptovaluta bányászati ​​adót a világ többi részéről.

USA bányászati ​​adótörvényei

Annak ellenére, hogy korábban lehet, hogy törvényesen nem fizettek adót a kriptográfiai bányászatból, bárki, aki 2018-ban (2019-es adóév) és azon túl is profitot termel a kriptovaluta-bányászatból, most adóköteles lesz. Függetlenül attól, hogy Ön kis mellékhajtásként / hobbiként vagy teljes munkaidőben dolgozik, vannak olyan új szabályok, amelyeket az Egyesült Államok Kongresszusa 2017 decemberében fogadott el, és amelyek megváltoztatják az IRS kriptovaluta kezelésének módját..

Vége a hasonló jellegű szabály korszakának

Mielőtt az amerikai kongresszus egyértelműbb döntést hozott 2017-ben, a kriptovaluta eszközök besorolási kategóriája sok adószakértő szerint értelmezhető volt. Ennek oka, hogy sok kriptovaluta bányász és kereskedő az ingatlanokhoz hasonló kriptovalutát adóügyi szempontból kezelte az IRC 1031-es szakaszára hivatkozva (más néven:. a hasonló jellegű szabály).

Lényegében ez a döntés azt jelenti, hogy a bányász elméletileg adóbevétel nélkül kereskedhetne egy bányászott kriptovalutával egy másik kriptopénz ellen. Most azonban nincs több adómentesség. Az amerikai állampolgároknak és bárkinek, aki 2018-ban bitcoin bányászati ​​tevékenységet folytat, 2019-től kell adót fizetnie.

2 Fő adókategória

Egy másik fontos szempont, amelyet figyelembe kell venni, hogy miként számol be a kriptovaluta bányászat nyereségéről, mint bevételi forrásról. Jelenleg két lehetőség van az Egyesült Államokban.

  1. Az első lehetőség a bányászatból származó jövedelem önálló vállalkozói jövedelemként és jövedelemadóként való elszámolása. Ezzel a választással levonhatja az olyan költségeket, mint a bányászati ​​berendezések, az áramszámlák és egyéb kapcsolódó kiadások. Ennek az a trükkös aspektusa, hogy ha például otthon bányászik, akkor külön elektromos mérővel kell rendelkeznie a kifejezetten bányászati ​​célokra felhasznált energia méréséhez. Ha ugyanazt az elektromos mérőt más célokra (azaz fűtésre és hűtésre) használja, akkor sokkal nehezebb IRS-jóváhagyást kapni egy igazolható üzleti levonáshoz, ha a munka és az otthon költségei ugyanazon a számlán szerepelnek. Ennek a lehetőségnek a fő hátránya, hogy hacsak nem fogyaszt jelentős mennyiségű áramot, az adók valószínűleg sokkal magasabbak lesznek, mint a második lehetőség.
  2. A második lehetőség a bányászatból származó jövedelem „egyéb jövedelemként”. A felszínen ez nem tűnik jó lehetőségnek, mivel nem tudja levonni a kiadásokra kivetett adókat, mint az első lehetőségnél. Azonban az általános adóknak alacsonyabbaknak kell lenniük a második lehetőségnél, mivel lényegében az összes jövedelmet a hobbi / másodlagos jövedelem kategóriába sorolná, amelynek sokkal alacsonyabb az adószázaléka, mint az első lehetőségnek.

Kettős adó?!

Pár dolgot figyelembe kell venni, ha másodlagos jövedelemként a bányászati ​​nyereség után fizetünk adót. A TurboTax szerint, az első adóköteles esemény akkor következik be, amikor egy bányász új érmét bányász. Az IRS ezt „jövedelemnek” tekinti akkor is, ha a bányász csak a HODL mellett dönt. Bányász szemszögéből nézve nehéz lehet a kitermelt érmével megegyező dollárértéket feltenni a kriptovaluták állandó áringadozása miatt. Az érték nyomon követésének legjobb módja az árak leírása abban az időben, amikor egy adott érmét bányászott. Fontos azonban ezt megtenni annak érdekében, hogy minél jobban megfeleljen az adótörvényeknek. Azoknál a bányászoknál, akik a HODL kriptot bányásznak, és közvetlenül a bányászat után nem fizetnek be dollárt, ez bizonyos bizonytalanságot okoz. Ami ma nettó profitnövekedés lehetett, holnap nagyon jól válhat nettó veszteséggé.

Ezenkívül, ha bármelyik kitermelt érme kereskedelméből profitál, egy második, külön tőkenyereség-adót kell fizetnie. Fontos megjegyezni, hogy ha egy adott kriptovalutát bányásznak, és azonnal átváltanak amerikai dollárra, akkor nem szükséges tőkenyereség-adót fizetni.

Mi a helyzet az USA-n kívüli országokkal??

Az Egyesült Államokhoz hasonlóan sok más ország gyorsan megváltoztatta álláspontját a kriptográfia adózása terén a kriptovaluta értékének növekedése nyomán 2017 decemberében / 2018 januárjában. Az árak csökkenésével a kormányok polarizálóbbnak tűnnek, mint valaha. . Egyes nemzetek adót vetnek ki mind a kereskedőkre, mind a bányászokra. Más nemzetek kriptovaluta adóparadicsomokat hoznak létre. Ez nem szolgál átfogó listaként, de itt van néhány megfontolandó példa.


*** Adózási előírások 2018. április 27-től (a szabályozás gyorsan megváltozhat, ezért mindenképpen végezzen saját kutatást.)

  • Ausztrália- A bányászatot tőzsdei kereskedésként kezelik; ezért adózik.
  • Fehéroroszország- Crypto adókedvezmények hivatalosan is legalább 2023-ig tart.
  • Dánia- A jövőben a kriptovaluta társaságokat megadóztatják. A magánszemélyeket nem fogják megadóztatni.
  • Németország- Nincsenek adók, ha a kriptot egy évnél hosszabb ideig tartják eszközként. Ezen idő elteltével lehetőség van a kriptográfia euróra vagy más valutára történő átszámítására anélkül, hogy tőkenyereség-adókat kellene fizetnie.
  • Japán- Az Egyesült Államokhoz hasonlóan a kriptográfia valószínűleg jövedelemadó és tőkenyereség-adó alá tartozik.
  • Szingapúr- A kriptovalutát nem kezelik tőkenyereségként; van azonban egy „Áruk és szolgáltatások adója (GST)” 7% körüli.
  • Szlovénia- Jelenleg nincsenek adók a kriptográfia.
  • Egyesült Királyság- Itt van egy részletes útmutató.
Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map