A Blockchain Aerospace Tech újításai készen állnak az indulásra

A repülésből és az űrrepülésből álló repülőgépipar évente több milliárd dollárt termel. Az országok versengenek az űrkutatás legújabb és legnagyobb eredményeiért. És visszatérve a földre, a lelkes turisták jelentik az elsődleges értéket egy repülési ipar számára 2,7 billió dollárt ér minden évben. A blokklánc-űrhajózási alkalmazások még csak a fejlesztés nagyon korai szakaszában vannak, de úgy tűnik, hogy a dolgok gyorsan haladnak.

Accenture jelentések hogy a repülőgépipar és a védelem vezetőinek több mint kétharmada tervezi az új technológiák integrálását a következő két évben. Mint ilyen, rengeteg lehetőség kínálkozik arra, hogy a blockchain hozzáadott értéket teremtsen mind a repülés, mind az űrrepülés szektorában. Ez a cikk a blokklánc körüli fejleményeket és vitákat tárja fel az űriparban.

Blockchain Aerospace Applications – Jelenlegi és jövőbeli

Ellátó lánc

A Blockchain hatalmas hatást gyakorol az olyan iparágakra, mint az autóipar, ahol a gyártók függnek más gyártóktól származó alkatrészektől. A repülés és az űrhajók gyártása sincs másként.

A repülőgépiparnak óriási biztonsági és biztonsági kötelezettsége van az utasokkal és más érdekeltekkel szemben. Ezért a repülőgépek és az űrhajók gyártói a beszállítóktól függenek a magas színvonalon gyártott és tesztelt alkatrészek szállításában.

A Blockchain lehetőséget kínál a teljes gyártási folyamat átlátható és tartós rögzítésére. Minden komponenst digitálisan meg lehet jelölni. A címke tartalmazhat olyan adatokat és attribútumokat, mint például az a gép, amelyik gyártotta az alkatrészt, amelyet a minőségi tesztek elvégeztek, valamint a dátumok, helyek és az ilyen tevékenységek elvégzéséért felelős személyek.

A repülőgép vagy az űrhajó ekkor megőrizheti ezt a gyártási rekordot az egész életciklusa alatt.

Következésképpen egy ilyen nyilvántartás óriási hasznot jelentene azoknak a karbantartó mérnököknek, akiket később a hajó munkájára szerződtetnek.

Karbantartás

Repüléstechnikai mérnökök Jettly magyarázza el, hogy a repülőgép egyes alkatrészei csak rögzített számú ciklusban használhatók, mielőtt azokat ki kellene cserélni. A ciklusok száma azonban attól függően változhat, hogy a sík magas vagy alacsony nyomású körülmények között működött-e.


Mivel a repülési adatok rögzítésében nincs következetesség, a mérnökök csak azt vizsgálják, hogy a gép hány órája repült. Az alkatrészek cseréje, mielőtt szükséges, hatalmas pazarlási lehetőséget és megnövekedett költségeket jelent a légitársaságoknak. Ezzel szemben bármely olyan légitársaság, amely megpróbálja kiszűrni az alkatrészek életét, az utasok életét veszélyeztetheti.

A légitársaságok hajlamosak szerződéses mérnököket szerezni, akik korábban egy adott gépen dolgoztak, hogy ellensúlyozzák a pazarlást. Ez a munka egyenlőtlen eloszlásához vezet az iparágban.

Mindezeken felül nincs következetes rendszer vagy módszertan a repülőgép-karbantartás nyilvántartására. Hiszed vagy sem, de egy 2016-os jelentés kijelentette, hogy a papír továbbra is az összes repülőgép-nyilvántartás mintegy 90 százalékának dokumentálására szolgál!

Papírmunka

Sok repülőgép hosszabb ideig állt üzemben, mint a digitalizált dokumentumkezelés

Ezért a karbantartás hatalmas lehetőségeket kínál a blockchain repülőgép-alkalmazások számára. A gyártási folyamathoz hasonlóan a mérnökök karbantartási nyilvántartást vezethettek a blokkláncon.

Elvileg ez azt jelenti, hogy bármely mérnök bármilyen síkon dolgozhat. Teljes és sértetlen digitális nyilvántartásuk lenne a felhasznált alkatrészekről és a karbantartási előzményekről a repülőgép teljes életciklusa alatt.

A Blockchain az egyes járatok nyomásviszonyainak rekordjaként is működhet. A nagyobb pontosság a pótalkatrészek életciklusának meghatározásában szintén jelentős potenciális költségmegtakarítást jelentene a légitársaságok számára.

Repülőgép lízing

A 2017 Deloitte papír leírja a repülőgépek lízingiparának néhány problémáját. A légitársaságok gyakran lízing- és egyéb költségeket fizetnek amerikai dollárban, de nyereséget anyanyelvükben fizetnek. A kriptovalutában történő fizetésre való áttérés csökkentheti a légitársaságoknál felmerülő devizadíjakat. Nem csak ez, hanem azt is jelentené, hogy a légitársaságok bérelhettek gépeket és fizethettek közvetlenül a gyártóknak anélkül, hogy a bankokat közvetítőként használták volna.

A cikk bemutatja az „Airchain” – egy elméleti blockchain alapú rendszer – gondolatát is. Intelligens szerződéseket és kriptot használna a repülőgép-lízingiparban zajló különféle tranzakciók kezelésére. A következő lehetséges blockchain repülőgép-alkalmazás tehát az egész iparra kiterjedő integráció.

Integráció

A blockchain most először vezeti be a teljes körűen integrált, az egész iparra kiterjedő adat-ökoszisztéma lehetőségét az egész repülési ipar számára. A gyártási ellátási lánc és a karbantartási lehetőségek mellett a repülési adatok integrálása a blokkláncba is megvalósítható. A repülési adatok magukban foglalhatják a repülési csapatot, a repülési feltételeket, az üzemanyag-felhasználást és minden releváns adatot.

Repülőgép pilótafülke

Mindezen csúcstechnológiás felszerelés ellenére a repülési ipar küzd minden szükséges adat megszerzéséért és feldolgozásáért

Egy ilyen rendszer nagymértékben növelné a hatékonyságot, és ezáltal csökkentené a költségeket az egész ágazatban. A kiváló minőségű, teljes adat további biztonsági előnyökkel jár, mivel a találgatások korlátozottak.

Aeron egy blokklánc indítás, amely elkezdett merészkedni erre a térre, bár nem egészen a fent leírt skálán.

Autonóm űrhajó

Az AI-vel kombinált blokklánc messzemenő potenciállal rendelkezik az autonóm járművek számára. Áprilisban, A NASA beleegyezett finanszírozni egy önálló űrhajó fejlesztését, a blokklánc alapján.

Jelenleg az űrhajók távoli irányítása a Földről lassú folyamat, órákig tart a parancsok továbbítása. Az Ethereum-alapú intelligens szerződések azonban lehetőséget nyújtanak a fokozott digitális döntéshozatalra.

Egy űrhajó felhasználhatja ezt a technológiát, például sokkal gyorsabban kikerülheti magát az űrhulladékok elől, mint aki a Földről irányítja. A tudósok értékes időt töltenek az ilyen jellegű rutinszerű tevékenységekkel. Ezzel az idővel további kutatásokra felszabadulva egyértelmű, hogy a blokkláncos űrkutatás a valós életben hasznos.

NASA laboratóriumok

A NASA tudósai az űrprojekt napelemjein dolgoznak

Ezenkívül a A NASA képviselője kijelentette hogy a méretezhetőség a következő természetes lépés, ha ez a projekt sikeresnek bizonyul. Végül egy teljes űrhálózat használhat blokkláncot a csomópontok közötti kommunikációhoz, biztonságosan és rugalmasan oszthatja meg az adatokat.

Űrprojektek finanszírozása

Az űrprojektekhez jelentős mennyiségű R szükséges&D befektetés, és gyakran vissza kell térnie a rajztáblához. A kockázatitőke-társaságok ezért vonakodtak befektetési kockázatokat vállalni azokkal a technológiai startupokkal, akik az űrkutatás területére kívánnak vállalkozni.

Az ICO-k lehetőséget kínálnak a leendő űrprojektek számára, hogy alternatív finanszírozási módszereket találjanak olyan befektetőktől, akik kevésbé hajlamosak elkerülni a kockázatot. És természetesen, ha már szó szerint leereszkednek a földről, akár egy kriptobányászati ​​berendezést is felállíthatnának az űrben.

A végtelenbe és tovább?

Ez csak néhány a blockchain lehetséges felhasználási eseteiről, amelyekről jelenleg a repülőgépiparban folyik a vita. A blockchain fejlesztése még mindig nagyon gyerekcipőben jár. Mivel azonban a repülőgépipar nagymértékben függ az adatoktól; elkerülhetetlennek tűnik, hogy a blokklánc jelentős szerepet kapjon a folyamatban lévő fejlesztésekben. Úgy tűnik, hogy a blockchain repülőgép-alkalmazások előtt nagyon fényes jövő áll.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map