Med Blockchain er ejerløse virksomheder i horisonten

Ejere Schmowners

Næsten enhver branche bruger nu blockchain-teknologi til at forbedre deres processer og blive mere effektive. Der er dog stadig en flaskehals, som hver medarbejder, mellemleder og ledelse beskæftiger sig med dagligt: ​​sødt, sødt bureaukrati. Hvor effektiv kan en virksomhed virkelig være, hvis de fleste beslutninger har brug for fire godkendelsesniveauer, før du kan handle?

Ejerløse virksomheder kan virke som en dårlig historie fra en Sci-Fi-film, men vi er faktisk tættere på denne virkelighed, end det ser ud til. Lad os bygge en virksomhed fra bunden og se nøjagtigt, hvordan vi kommer derhen.

Trin et: Dannelse uden ejer

For at danne vores ejerløse forretning skal vi oprette en decentral autonom organisation (DAO) ved hjælp af smarte kontrakter på Ethereum-netværket. Før vi går videre, skal vi dog definere et par af disse udtryk.

EN smart kontrakt er et stykke computerprogrammering, der udføres automatisk, når visse betingelser er opfyldt. Disse kan være så enkle som ”Jan betaler Bob $ 10 hver dag, det regner i Chicago,” hvor den smarte kontrakt henter data fra en vejrtjeneste. Eller du kan samle flere smarte kontrakter for at oprette komplekse juridiske dokumenter som ejendomsregister og forretningsejerskab. Vi laver sidstnævnte.

Kort sagt, a DAO er en decentral model for virksomheder. Den består af smarte kontrakter, der styrer, hvordan virksomheden skal fungere. Alle en DAOs forretningsbeslutninger og økonomiske handlinger registreres på en offentlig, uforanderlig blockchain. Hver deltager (tokenholder) i en DAO får en afstemning om, hvordan virksomheden drives. Der er ingen enkelt leder.

Nu hvor vi har oprettet vores DAO med nogle enkle forretningsregler, er det tid til at være vært for et indledende møntudbud (ICO). Vi navngiver vores mønt Ownerless Business Token – kort sagt OBT. Investorer køber OBT-tokens i ICO, så de kan have indflydelse på virksomhedens handlinger og modtage kompensation i henhold til reglerne i de oprindelige smarte kontrakter.

Som investor er dit ejerskab næsten fuldstændigt likvidt. Du kan til enhver tid sælge din OBT på det åbne marked for at give afkald på dine stemmer og din andel i virksomheden. Dette er meget anderledes end den ofte illikvide egenkapital, du finder i private virksomheder.

Efter ICO kører vores DAO et par afstemninger for at afgøre, hvilken type virksomhed vi driver, og hvordan bestemte roller modtager kompensation. Af hensyn til dette eksempel antager vi, at vi stemte på en e-handelsplatform for sko.

Trin to: Robotautomatisering

Vi driver allerede en ejerløs virksomhed, men hvorfor stoppe der? Verden bevæger sig mod automatisering, og det skal vi også. Yderligere smarte kontrakter gennem DAO-afstemningsstrukturen bestemmer størstedelen af ​​vores forretningsbeslutninger, men operationer kræver stadig betydelig menneskelig interaktion. På daglig basis har vi brug for en arbejdsstyrke til at modtage forsendelser, lagerbeholdning, pakke sko, foretage leveringer osv …

Med fremskridt af Internet of Things (IoT), dette behøver ikke at være tilfældet. Vi kan automatisere hvert trin i processen, fra når kunden bestiller til når de modtager deres produkt, og integrere det hele med vores smarte kontrakt system. Med automatisering går en typisk ordre sådan:

  1. Ordre genereret. En kunde bestiller et par sko. Dermed indgår de en smart kontrakt, der siger: “Når jeg (kunden) modtager mine sko, skal du sende betaling fra mig selv til ejerløs virksomhed.”
  2. Ordre modtaget. Vores skolager modtager ordren og forbereder skoene til forsendelse. Efter nogle indledende opsætninger kan en flåde af robotik styre hele denne proces. Det kan virke langtrukket, men Amazon har allerede brugt robotter i deres lagre i et par år nu. På hvert trin i processen overvåger en maskine status for kundens sko og registrerer status på, gættede du det, vores blockchain.

  3. Produkt afsendt. Fordi skoene er registreret på blockchain, kan vores kunde til enhver tid med sikkerhed kontrollere status for sin ordre. Når det er pakket, sender vores lagerrobotik skoene ud til forsendelse. For yderligere destinationer ville en autonom lastbil bære skoene. For tættere er en drone tilstrækkelig. Heldigvis er vores kunde i dette eksempel kun en kilometer væk.
  4. Produkt modtaget. Ved hjælp af GPS-koordinater til adressen flyver dronen autonomt pakken til vores kundes placering og taber skoene af. Ved vellykket levering udføres den smarte kontrakt, og vi modtager betaling fra vores kunde.

Trin tre: Delegering af kunstig intelligens (AI)

Nu er vores virksomhed ejerløs, og vi har automatiseret vores operationer, men der er stadig plads til forbedringer. Lad os fjerne de endelige menneskelige faktorer fra denne forretning og delegere resten af ​​opgaverne til vores AI-undervisere. Roller, der involverer markedsføring, forretningsstrategi og reklame, har historisk været menneskelige, men selv dette ændrer sig.

Blockchain-projekter som DeepBrain Chain og SingularityNET arbejder på at gøre AI mere tilgængelig og mere intelligent. Begge projekter skaber et supercomputernetværk, der er i stand til kompleks analyse og intensiv dyb læring. Markedsførere og forretningsledere indarbejder allerede denne type data dybt dyk i deres operationer, og vedtagelse viser ingen tegn på at bremse.

Integration med et af de tidligere nævnte projekter giver mulighed for at automatisere næsten alle vores forretningsstrategiprocesser over tid. Marketing, økonomi, procesforbedring – alt sammen gennem maskinlæring og kunstig intelligens.

Allerede har denne nye teknologi vist sig at være mere effektiv end menneskelig analyse i flere finansielle sektorer. Og der er ingen grund til, at dette ikke skal gælde for andre fremgangsmåder.

Med det sidste stykke har vi udvidet ud over en ejerløs virksomhed til en virkelig menneskeløs virksomhed.

En modig ny verden?

Dette er klart et ekstremt eksempel. Vi vil sandsynligvis aldrig leve i en verden, der er fuldstændig drevet af kunstigt intelligente maskiner. Vi har stadig brug for menneskelig tænkning for at skabe innovative og kreative ideer. Men det er rimelig at tro, at der vil eksistere nogle enkle, ejerløse virksomheder.

Forestil dig effektiv, verdensomspændende madlevering til de billigste priser, fordi der som en virksomhed uden ejere ikke er behov for at tvinge fortjeneste. Virksomheden skal bare tjene nok til at holde sig flydende. Når du ser på, hvordan dette kan anvendes til at levere basale menneskelige fornødenheder, er konsekvenserne ret forbløffende.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map